OLVASS ÍRJ OSZD MEG::.. BLOGGOLJ

A Titok vonzás törvénye dícsőitése

A titok vonzás törvénye című könyv amerikai megjelenésekor hónapokig vezette a New York Times sikerlistáját, ráadásul kiütötte a nyeregből a Harry Potter utolsó részét az Amazon bestsellerlistáján. De mi ez a titokzatos titok?

Meglepő módon nem más, mint egy jól ismert elmélet. A pozitív gondolkodás hatalmának elmélete, mely a vonzás törvényén alapszik, és ami szerint gondolataink – vagyis az univerzummal folytatott párbeszédünk – és pozitív érzéseink határozzák meg sikereinket. A Nagy Titok töredékei eddig is fellelhetők voltak szájhagyomány útján fennmaradt bölcsességekben, irodalmi művekben, különböző vallásos és filozófiai szövegekben. A darabkák azonban most először állnak össze teljes kinyilatkoztatássá. S ez képes megváltoztatni mindazok életét, akik kapcsolatba kerülnek vele.

Rhonda Byrne, az ausztrál producer, s egyben a kötet szerzője több tucat neves tudóst, filozófust, szerzőt, és egyéb szakembert tud maga mellett. Véleményük szerint a vonzás törvénye az univerzum leghatalmasabb ereje, s a A Titokban bebizonyítják ezt. Állításuk szerint az életben mindent elérhetünk – szerelmet, boldogságot, egészséget –, ha „kérjük, hiszünk benne, és készek vagyunk elfogadni azt”.

Internetes blogok szerzőinek tömkelege osztja meg olvasóival, hogy a pozitív gondolkodás miként változtatta meg az életüket. Néhányuk azt állítja, hogy ahogy rendszeresen újra és újra elolvassák a könyvet, további újabb titkokat találnak A Titokban, minden egyes alkalommal. „A Titok megváltoztatja az ember világképét” – fogalmaz az egyik blogger.

A People-nek adott interjújában Byrne hangsúlyozta, hogy a módszernek biztos hatása van: „Legyen szó egészségről, a főnökünkkel való kapcsolatunkról, anyagi helyzetünkről: minden megváltoztatható. A törvény sosem hibázik. Nevetségesen sokat dolgoztam, hogy kijöjjek valahogy. A kapcsolataim sem voltak rendben. Ma azonban minden egyes nap öröm és boldogság a számomra, melynek várakozással nézek elébe. Minden kapcsolatomban a lehető legmélyebb szeretetet élem át. A Titokkal ezt az ajándékot szerettem volna megosztani az emberekkel. Tudtam, hogy ez a tudás milliókat képes boldoggá tenni.”

Olyan emberek millióit, mint amilyen például Kip Silveria, aki minden egyes nap meghallgatja A Titok hanganyagát. „Teljesen megváltozott” – meséli a nyolc éves fiú édesanyja. „Jobban boldogul az iskolában, és több barátja van. És őszintén hisz benne, hogy bármit megkaphat, amire vágyik.” Sőt, a fiú, aki régebben mindig veszített a társasjátékokban, ma az édesanyja szerint „mindig, mindent megnyer”. „Az önbizalma az egekben van. Lehet, hogy furán hangzik, de azt hiszem, A Titokkal a lehető legnagyobb ajándékot kapta tőlem.”

A Titok egyik közreműködője – saját állítása szerint bukott diákból pár év alatt milliomos lett, miután megtanulta használni „a legtermészetesebb természeti törvényt”. Azóta – immár 38 éve – szemináriumokon és saját könyveiben osztja meg tapasztalatait és gondolatait mindazokkal, akik kíváncsiak rá.

Egy másik bukott diákból lett milliomos, Christine Comaford-Lynch életének minden területén – otthon, a munkában, és a szerelmi életében is – használja a vonzás törvényét. A hölgyet a pozitív gondolkodás segítette hozzá álmai megvalósításához, és ennek köszönhetően ma már sikeres vállalkozó és milliomos. „Ha nem figyeltem volna oda, és nem használtam volna ki a vonzás törvénye által nyújtott lehetőségeket, minderre nem lettem volna képes” – állítja Comaford-Lynch, aki szintén Byrne ismeretségi köréhez tartozik. Miközben eredeti munkaadója, a Microsoft épp egy belső átalakuláson és meglehetősen kaotikus időszakon ment keresztül, ő képes volt beindítani saját sikeres vállalkozását. „A dolog mindig akkor következik be, ha az univerzum szerint eljött az ideje, és nem akkor, amikor én akarom” – teszi hozzá. „Épp ezért nem szabad aggodalmaskodnom, erőszakoskodnom, vagy kételkednem. Csak bíznom kell, folytatni a fókuszálást segítő gyakorlatokat, és nyitva kell tartanom a szemem. Ennek az egésznek a józan ész az alapja. A vonzás törvénye a bizonyosságról szól.” – mondja. „És a háláról, amivel az univerzumnak tartozunk.” – teszi még hozzá.

A könyv lapjain mai tanítómesterek szólalnak meg, akik már megtapasztalták ezt az erőt. Ők a Titok által megszabadultak betegségeiktől, mesés vagyonra tettek szert, legyőzték az előttük tornyosuló akadályokat, és olyan dolgokra voltak képesek, amelyeket a legtöbb ember lehetetlennek gondol.

„Ez a könyv megmutatja, hogyan használhatod a Titkot életed minden területén – legyen szó pénzről, egészségről, kapcsolatokról, vagy a boldogságról úgy általában. Segítségével felfedezhetsz egy benned rejlő, kiaknázatlan erőforrást, amely képes megszépíteni az életedet.” 

 Így működtesd a Vonzás Törvényét

A Titok megnyerte a NAUTILUS KÖNYVDÍJAT az Ösztönző/Motivációs könyvek kategóriájában!
A Nautilus egy különleges díj, mellyel olyan szerzőket és műveket tüntetnek ki, akik és amik hozzájárulnak társadalmunk tudatosodásához és jóllétéhez, és olyan spirituális és ökológiai értékeket közvetítenek, mint az együttérzés, a fenntarthatőság, az egyszerűség és a világbéke. A díjat a Marilyn McGuire  Társa ítéli oda, mely szervezet már húsz éve támogatja könyvek, zenei művek és más, a világ jobbá tételéhez hozzájáruló alkotások születését, megjelenését, marketingjét és eladását.

Key vords:

vonzás törvénye, A Titok, titok vonzás törvénye, bármit elérhetsz vonzás törvényével, vonzás törvénye üzleti manipuláció, nincs titok,

ShareThis

TÁRSKERESŐK IGAZI ÚJ KAPCSOLATOK - TITOK VONZÁS TÖRVÉNYE
-->