OLVASS ÍRJ OSZD MEG::.. BLOGGOLJ

Minden ember boldog akar lenni

Minden ember boldog akar lenniboldogság, hasonló hasonlót vonz, vonzás törvénye, szeretet, gazdagság, szegénység, megértés, akaratosság, , azt hiszem egész életünket ez határozza meg. Keressük a boldogságunkat, ettől fontosabb semmi sincs. Nincs magasabb eszme, gondolat, szemlélet, egyetlen szó sincs mi felette állna.
Mégis valaki azért nem boldog, mert szegény, valaki azért nem mert dús gazdag!
Látható a szegénységnek, vagy gazdagságnak nem sok köze van a boldogsághoz. Talán Neked is szinte mindened meg van, hogy boldog lehess, mégis úgy érzed távolabb vagy tőle, mint valaha. A világ nem boldog, Te miért lennél az?

Ehhez ismét igazi őszinteség kell és nem az a felülről jövő beképzeltség, önelégültség, amit a világnak akarsz leprodukálni, hogy micsoda boldog vagyok figyeljen rám mindenki. Hidd el aki igazán boldog, vagy jól érzi magát az el is felejti, helyesebben eszébe sem jut egy ilyen propaganda, hogy napi szinten bizonygassa, milyen hangulati állapotban van. Tehát ahol azt látod, hogy kiírta valaki, hogy boldog vigasztald meg:
„Semmi probléma, csak átmenetiek a bajai”.
Az életünk legnagyobb problémája, hogy:
MI EMBEREK A KAPCSOLATAINKBAN ELVESZETETTÜK A KOMMUNIKÁCIÓT .

Legalábbis sokszor nagyon félre értjük a másikat, és főképpen nagyon rosszul reagálunk rá.

 

 

Miért?
-- Azt akarjuk, hogy azt akarják, amit mi akarunk. Hogy a másik mit akar, nem nagyon érdekes. Emlékszem fiatal koromban még volt, hogy az egyikünk, az egyik moziba akart, menni, a másikunk a másikban. Nem tudom honnan jött az ötlet, de kiványcsi voltam, ha nem engedek, és megprobálom megértetni, hogy 2 óra múlva már azt a filmet nézhetjük, amit a barátom akart, akkor engedne e  az álláspontjából. Nem engedett! Ilyenek vagyunk. Sokszor nagyon érthetetlenek, illogikusak vagyunk, aminek meg van a logikája, de azzal sem megyünk semmire:)
-- Azt akarjuk ismerjék el igazunkat. Azért, mert Nekünk igazunk van! Egyszer megkérdeztem még régen egy ismerősöm, miért gondolja, olyannyira biztosan, hogy Neki van igaza? Egyszerű, de megfellebezhetetlen válasza: Miért, mert Én mondtam! Úgy válaszolta hangsúlyában is, hogy már maga a kérdés érthetetlen és teljesen szükségtelen. Nevetve mondta, de láttam rajta, hogy soha nem tudnám meggyőzni más szempontról. Úgy tettem mintha rájöttem volna a nagy igazságra: Aha így már nekem is világos.
-- Azt akarjuk, hogy megértsenek bennünket, de keveset teszünk azért, hogy mi megértsük a másikat. Egy kicsit mindannyian ilyenek vagyunk. Szeretnénk, ha amit mondunk, meghallgatnák, azzal az előfeltétellel egyuttal, /ha már lúd legyen kövér/ hogy szeretnénk, ha egyet is értenének, ha elfogadnák, úgy ahogy van a gondolataink, problémáink. Ez a felnőttek öröme.
-- Azt akarjuk, hogy figyelmesek legyenek felénk, elismerjenek, de mi ugyanezt már nehézkesen adjuk meg a másiknak.
-- Tökéleteset keresünk, magas elvárásaink vannak a másik felé, ugyanakkor a saját gerendánkat nem látjuk.
-- Szeretet akarsz kapni, de nem vagy nyitott rá, mert szeretet adni csak az tud, aki előbb adni is képes. Aki maga is szeretet sugároz ki és szeretetre méltónak érzi magát.
-- Ha valami még sem így történik, amint fentiekben szerettük volna  megsértődünk. Aki megsértődik, azzal nem lehet kommunikálni bezárkózik, tehát hogyan lehetne szeretni is. Zárt ajtók mögé rejtőzik, miközbe semmi oka legtöbbször ennek.

 

Ezekután megkérdezem:
- Mi van ha igazad van?
- Jó érzés.
- Igazad van!
De attól még nem lesz társad, aki segít, ha
szükséged lenne rá.
De igazad van!
Egyedül, magányosan élsz, de magaddal talán ki tudsz jönni.
Igazad van mindenben! ...és egyedül maradsz. 

Más felöl olyanba kapaszkodni, ami nem létezik a világon, de Te megakarod mutatni...? Igazad van!
Mutasd meg, de lehet, hogy csak szinlelten kiváncsiak a mutatványodra.
Sokszor találkozom, hogy sokaknak csak "barátai" vannak. Nehogy úgy járjon, ahogy talán már Te is hallottad: "Amikor bajba kerültem, akkor derült ki, hogy csak egy, vagy kettő igazi barátom van."
A baj a nagy igazság feltáró.

Sokszor nagyon nem tudunk kommunikálni, félre értjük a másikat, és nagyon rosszul reagálunk rá.
/Erre új tudomány ág jött létre, annyira szükségét érezték emberek./
Képzeld el ha Te és a Másik pontosan ilyen tipusu, mint a felsoroltak, mi jön kibelőle?
Képzelj el egy akaratos, célratörő, minden képpen igazam van embert, aki esetleg Te is vagy.

Ha felfigyeltél eddig még minden sztár, arra hivatkozott és köszönetet mondott többek között a családjának, akik elfogadták a sztárságával járó terheket, nem csak a jókat, és támogatták őt a siker felé vezető úton, bátorítással, biztatással...
Tehát a hasonló a hasonlót keres nem biztosan garantált befutó, a vonzás törvénye ellenére sem. Tudom garantálni a bizonytalansági tényezőt.:)
Csak lesszumázom a címben kijelentett, felnem tett kérdést, mint ahogyan a pénz sem garantálja önmagában a boldogságot, úgy talán már rá is jöhettünk, a viselkedéseink, szokásaink, meggyőződéseink, rigolyáink,.. egyenesen sokszor ellenünk, kapcsolataink ellen dolgoznak. Ha észre vesszük őket és elfogadjuk, megértsük, magunkat így már könnyebb lesz a másikat is megérteni. A megértem magam, ugyanúgy nem bólogatást jelent, mint a másik felé történő megértés. Például megértem az adott problémád, de nem értek egyet veled.
Ha egy picit másképp lennél képes szemlélni a problémád, már sokszor a fele ettől meg is oldódna.

Ennyit tőmondatokban, lehetne biztosan folytatni, lehetne másképpen is látni. Saját magam, ha kell Én megcáfolom:) Ilyen a kommunikáció....

MINDEN EMBER BOLDOG AKAR LENNI  -  Harangozó Teréz

Mért szép nyáron a táj,
a magányosság ősszel miért fáj?
Egy-egy emlék mért csábító,
mért esik jól néhány kedves szó?

(Mert) minden ember boldog akar lenni,
a szívünk előtt száll a kékmadár.
Ha téged látlak, úgy érzem már,
oly szép az egész világ!

Mért szép kéken az ég,
mondd, mért szép egy derűs messzeség?
Egy-egy álom, mondd, miért jó,
a tavasz íze miért csábító?

(Mert) minden ember boldog akar lenni,
a szívünk előtt száll a kékmadár.
Ha téged látlak, úgy érzem már,
oly szép az egész világ!

(Mert) minden ember boldog akar lenni,
a szívünk előtt száll a kékmadár.
Ha téged látlak, úgy érzem már,
oly szép az egész világ!
oly szép az egész világ!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ShareThis

TÁRSKERESŐK IGAZI ÚJ KAPCSOLATOK - TITOK VONZÁS TÖRVÉNYE
-->