OLVASS ÍRJ OSZD MEG::.. BLOGGOLJ

EMBEREK SZERETETRE ÉS IGAZSÁGRA ÉHEZNEK

Mert a világon - beleértve a saját közvetlen környezetünket is - rendkivüli módon elterjedtek az emberek minden nemű gyarlóságai a rossz tulajdonságai. Ami még fokozza az igazság szerető emberek kiábrándulását, hogy a rossz, a gonoszság, nem a csökkenő, hanem az egyre eszkalálódó, szétterjedő írányba tart és egyre erősödik.
Ilyenkor azzal jövünk, de a világot nem tudjuk megváltoztatni. Ez a kényelmes alapállás, mert ilyenkor nem kell tenni semmit, mert mi meg ugye mindig jók vagyunk.
Igazságszerető, jó lelkű ember nem tud rossz társaságban lenni, ha mégis velük marad nem a rosszak változnak jó irányban, hanem Ő a rossz irányban.

AZ EMBEREK SZERETETRE ÉS IGAZSÁGRA ÉHEZNEK
A két kérdés két különböző minőség.
Amikor igazán éhes vagyok nem érdekel, mit eszek, csak enni tudjak. Ugyanígy vagyunk a szeretettel, szeretnénk, ha szeretnének és szerethetnénk.
A mire éhezünk, már minőségi váltás, nem mindegy mit eszek, szeretnék valami jót választani, mert van rá lehetőségem.
Ugyanígy van az ember a szeretettel is. Amikor a szeretet rendben, akkor már azt szeretné, ha igaza is lenne, ha rá figyelnének, ha az lenne amit Ő akar.
Na innét kezdődnek el az emberi gyarlóságok, mert ekkor már nem szocializálódni akar, nem együtt működni akar, hanem uralkodni, ez pedig egoista törekvés, ami viták, veszekedések elinditó szikrája.

words:

A TITOK, bármit elérhetsz, bármit megtehetsz, titok, Titok nem titok, titok titkai, vonzás törvénye, vonzás törvénye üzleti spekuláció

Marika1
szeretet

Valöban igy van: 

aki szeret és itt nem csupán személyröl lehet szö, hanem egy olyan óriási személytöl független szeretetáramlásról, mely ha elindul   bizony csak adni és adni képes. Minnél több áramlik ki annál több teremtödik, és a kiáramlás megállithatatlan folyama  csodával határosan övezi a személyt mely tobzódik a szeretet forgatagában. Nyilvánvaló az a tény is. hogy lényegesen könnyebb helyzetbe kerül az kiben a szeretet megtalálható, hiszen az alapgondolkodása sem gonoszsággal ötvözött, hiszen oka nincs rá. Szebbé, jöbbá tehetö a környezete is hiszen ki ad, sokat kap vissza. Egy mosoly sok embernek napi szinten sincs birtokába, hol van akkor a lélek mosolya. Nem is sejtheti  mekkora csoda ha a birtokába kerül. El nem engedi, hiszen már éhezi az adás gyönyörét.

Dzsozef49
azt mondják,h aki szeret

"mondják,h aki szeret az nem éhezik. nem számit,h viszont szeretnek-e"

Nos itt a probléma, amikor azt mondjuk, mit mondanak, mit olvastunk a "Mesterek" könyvéből.
A helyzet az, hogy praktikálisan tekintem a dolgokat, mit mondanak nem érdekel. De nagyon nem mindegy, ha csak én szeretek, és a másiknak teljesen mindegy vagyok. A kapcsolatok kölcsönösségi alapon működnek. Szeretet adni-kapni alap igény, létkérdés.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges

ShareThis

TÁRSKERESŐK IGAZI ÚJ KAPCSOLATOK - TITOK VONZÁS TÖRVÉNYE
-->