OLVASS ÍRJ OSZD MEG::.. BLOGGOLJ

Melyik vírusírtót használd?

Az alábbi idézet miközben nagyon humoros, aközben nagyon tanulságos, ha védeni szeretnéd, magad a virusoktól. Korábban én nem törödtem velük, de miután 10 évnyi zenegyüjteményem majdnem tönkre ment miatuk, most már nem gondolom, hogy engem elkerülnek a vírusok. 
Tanulságul föltettem ezt az írást a forrással együtt, az adott oldalon a virusírtok összehasonlításáról is kapunk elég átlátható képet.  
"Lássuk csak tehát, hogy miért éri meg vírust fejleszteni. Régebben semmi értelme sem volt, csak a hírnév, meg az e-pénisz növelése, manapság viszont már kemény üzletté vállt. Ilyen, hogy a NASA adatainak lelopása, már gyakoraltilag senkit sem érdekel. Ki nem szarja le a sok rohadt E.T-t?
Az üzlet most az online játékosok loginjainak, és a hitelkártyák pin kódjának az ellopása. Képzeljünk el egy népesebb cigánycsaládot, amiben van mondjuk 2 kancigány, 3 nősténycigány, meg mondjuk 20 purdé. Tételezzük fel, hogy a 20 purdéból 10 egész nap pénztárcákat lopkod a metrón. Mire a gádzsó észreveszi, hogy ellopták a pénztárcáját, a kancigány rendelkezésére áll körülbelül egy egész nap, hogy levegye az automatánál a pénzt. No igen ám, de az autómata nem adja csak úgy le a pénzt, ha nem üti be a kancigány a helyes kódot, és 3 próbálkozás után az autómata behúzza a kártyát - végleg. Kb 40 pénztárcából 1-ben bent van a pinkód is, mert a gádzsó elfelejtené másképp, ezért arról le lehet húzni a pénzt, de ez túl kevés bevétel. Persze van a pénztárcában elég pénz is, de azért a bankkártya az egy nagyságrenddel több pénzt tartalmaz. Itt jön a képbe a zsidó, vagy a netcigány. A zsidó / netcigány- mivel ez már túl komplex lenne az agyának - fizet pár sört egy gójnak, hogy megírjon neki egy magától terjedő, a leütött billentyűket visszaküldő, esetleg a nagy bankok oldalait a fertőzött gépen a saját oldalára áttirányító vírust. Most a vírusok fajtáiba ne menjünk bele, mert a tradícionális vírusfajták határai már megszűntek. Tehát a netcigány odamegy a cigányokhoz, közli, hogy meg tudja szerezni pár kártya számát, és annak a kártyának, aminek megszerezték, ha le tudnak vele pénzt venni, akkor felezik. Első ránézésre ez elég abszurdnak tűnik, de utánaszámolva:
AD1: van a családban 10 purdé, ami lop.
AD2: ha minden purdé 1 nap alatt el tud lopni fejenként 3 pénztárcát, akkor az egy nap 30 pénztárca.
AD3: ha a pénztárcák felében van bankkártya, akkor az 15 bankkártya / nap.
AD4: egy bannkkártyán átlagosan van mondjuk 250.000 forintnak megfelelő összeg.
AD5: ha egy országban van mondjuk 10 millió lakos, akkor ahhoz, hogy a tolvajfaj hetente legalább egyszer 250.000 forintot levehessen a lopott bankkártyáról, a nagy számok törvénye alapján 7*15, azaz 105 bankkártyát hetenként ellopva ismétcsak a nagy számok törvénye alapján átlagosan 95 ezer számítógépet (10m/105) kell megfertőznie. Tekintve, hogy nem mindenki használ interneten bankkártyás vásárlást, hanem mondjuk a bankkártyával rendelkezők ötöde (mondjuk most ne magyarországból induljunk ki), akkor 1 havonta a vírussal kaszálnak 250ezer forintot, mindössze 95ezer számítógép megfertőzésével. 95 ezer számítógép megfertőzéséhez pedig nem is kell olyan sokat szenvedni, ennyit bármelyik ingyenes vírusalappal is el lehet érni. A megrendelőnek már csak arra kell vigyázni, hogy a cigányokkal való tárgyalás során mondjuk le ne szúrják. A várható bevételből vígan meg is lehet éldegélni.

A másik pedig az online játékok jelszavainak ellopása. Egy - egy jól menő WOW account eltulajdonítása százezreket hozhat a konyhára. 95ezer megfertőzött gépről ha csak 3 ezer wowozik, és abból a 3ezerből mondjuk 100 extrém jól tolja, akkor annak a 100 embernek az accountja bizony marhamód sokat ér, amelyeket aztán szépen el lehet adni. "

forrás:
http://legendgrafix.buzz.hu/archives/2008/06/21/Virusirtok_harca_2008/

john42
Szerintem a legjobb

Szerintem a legjobb virusírtó talán az Avast, majd az AVG. A közismertebb Norton pocsék, egyszerűen nem lehet mellette dolgozni, ha elindul és fölöslegesen túl méretezték és minden cifranggal ellátták.

 

 

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges

ShareThis

TÁRSKERESŐK IGAZI ÚJ KAPCSOLATOK - TITOK VONZÁS TÖRVÉNYE
-->