OLVASS ÍRJ OSZD MEG::.. BLOGGOLJ

Figyeljünk önmagunkra

Az önfejlesztés útja sosem ér véget "a jó pap is ..."

Emiatt nem mondhatjuk azt, hogy már mindent tudunk. Nincs olyan pont, ahonnan már véget ér a fejlődés. Néhány ötlet egyszerű, azonnal kipróbálható. Mások nagyobb léptékűek, tudatos erőfeszítést igényelnek.

Olvassunk heti pár alkalommal

A könyvek a bölcsesség koncentrált forrásai. Minél többet olvasunk, annál több bölcsességre teszünk szert. Lehet a Vonzás törvénye, A Titok. ami jó mese könyv helyett i:)

Tanuljunk meg legalább egy nyelvet

A nyelvtanulás alapjában véve teljesen új készség, és egy új nyelvvel és kultúrával való ismerkedés remek agyserkentő tevékenység.

Keressünk egy, vagy ha van új hobbit

Van olyan dolog, ami a meglévő hobbiján túl is érdekli? Új dolgok tanulásával bővítjük fizikai, szellemi és érzelmi köreinket.

Iratkozzunk be egy tanfolyamra

A tanfolyamok remek lehetőséget kínálnak új ismeretek és képességek megszerzésére. Nem kell feltétlenül hosszú távú tanfolyamra gondolni, egy-két napot szemináriumok is nagyon hasznosak lehetnek.

Rendezzünk át a szobánkat

Környezetünk befolyással van hangulatunkra. Egy unalmas, fantáziátlan, esetleg túlzsúfolt vagy rendetlen szoba nyomasztólag hat. Ha ösztönző környezetben tartózkodunk, egész napunkra ösztönzőleg hat. Nézzünk szét magunk körül, és alakítsuk át környezetünket úgy, hogy serkentő energiát kapjunk belőle nap mint nap.

Lépjünk túl félelmeinken

A bennünk lévő félelmek visszafognak, megakadályozzák a fejlődésünket. Vegyük észre, hogy félelmeink pont azokat a területeket jelzik, ahol fejlődhetünk. Használjuk az általuk kínált „iránytűt", gondolkozzunk el azon, amit jeleznek.

Növeljük szakmai színvonalunkat

Gyakorlattal folyamatosan egyre jobbak és erősebbek lehetünk. Bármit teszünk, törekedjünk rá, hogy azt mindig magasabban szinten űzzük.

Keljünk korán

A korai kelés sokak szerint növeli a munkaképességet és az életminőséget. Ha korán kelünk, az agyunk már eleve lendületben van, és serkentőleg hat a napi tevékenységünkre.

Sportoljunk rendszeresen

Ha jobb a fizikai állapotunk, egész önmagunk is jobb. Ütemezzünk be heti 2-3 alkalommal történő testmozgást, akár többféle edzést – úszás, kerékpározás, hastánc, aerobic – váltogatva.

Nyissunk saját életvezetési kézikönyvet

Gyűjtsük benne mindazt a számunkra lényeges dolgot, amely abban segít, hogy minél teljesebb életet élhessünk, például a terveinket, értékeinket, céljainkat. Hosszú távon igen hasznos és tanulságos olvasmány kerekedik belőle.

Írjunk levelet jövőbeli önmagunknak

Milyennek látja 5 évvel idősebb önmagát? Ugyanilyen lesz? Más? Hogyan változik a személyisége? Írjon levelet először mondjuk egy évvel idősebb önmagának, és ragassza le a borítékot. Majd kezdjen el dolgozni azon, hogy olyan emberré váljon, amilyennek a borítékot majd felnyitó embert látni szeretné.

Lépjünk ki a komfortzónánkból

A valódi fejlődés komoly munka és erőfeszítés eredménye. A túlzott kényelem nem segíti elő a fejlődésünket – sokkal inkább begyöpösödésre késztet. Lépjünk ki a megszokásokból, cselekedjünk másként. Ha új helyzetek elő állítjuk önmagunkat, az új körülmények új megoldásokat is kívánnak tőlünk, melyből mindenképpen tanulunk.

Keressünk versenytársat

A verseny a fejlődés egyik legjobb módja. Keressen egy kihívást (fogyás, pénzszerzés, nyelvvizsga stb.), és versenyezzen egy, a témában szintén érdekelt barátjával, hogy melyikük éri el hamarabb a célt. Így mindketten többet nyernek az ügyön, mintha egyedül vágnának neki a feladatnak.

Azonosítsuk be vakfoltjainkat

A személyes fejlődésünkben azok a dolgaink tekinthetők vakfoltnak, melyekről nincs tudomásunk. Vakfoltjaink felfedezése segít, hogy felfedezzük a fejlődésre váró területeinket. Ebben segít például az, ha egy egész napon át feljegyezzük azokat a dolgokat/eseményeket/embereket, melyeket bosszantónak, furcsának, mesterkéltnek találunk. Ezek a mi vakfoltjainkat képviselik. Ha már megismertük őket, jöhet a beazonosítás.

Kérjünk visszajelzést

A barátok, a családtagjaink, kollégák, a főnökünk vagy akár távolabbi ismerősök is jó szolgálatot tehetnek, mivel objektív visszajelzést kaphatunk tőlük. A visszajelzések pedig ismét újabb nézőpontokat nyújtanak önmagunkkal kapcsolatban.

Legyen tennivaló-listánk

A lista segít észben tartani a feladatainkat és tennivalóinkat, így nem úszik el az időnk. Kezdje tehát a napot a tennivalók listájának összeállításával.

Készítsünk nagyszabású terveket

A nagyszabású tervek többet kívánnak tőlünk, mint az átlagos kapacitásunk – olyan dolgokra sarkallnak, melyet normál esetben nem tennénk. Biztosan Önnek is vannak olyan álmai, melyek megvalósulása a csúcsra jutás érzését kelti Önben. Készítsen tervet róluk, s kezdjen dolgozni rajtuk.

Ismerjük meg a hibáinkat

Senki sem hibátlan. A legfontosabb, hogy szembenézzünk a hibáinkkal, megismerjük, megértsük, meghatározzuk azokat. Csak így léphetünk előre a fejlődésünk útján.

Cselekedjünk

A tanulás és fejlődés legjobb módszere, ha cselekszünk. A várakozásból nem születik eredmény, melyből tanulhatunk, csak a cselekvésből.

Tanuljunk másoktól

Kik azok, akiket Ön tisztel, akik lelkesítik Önt? Ezek az emberek olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, melyeket Ön is szeretne birtokolni. Hogyan részesedhetne ezekből a tulajdonságokból?

Hagyjunk fel egy rossz szokással

Vannak Önnek rossz szokásai? Túl sokat alszik? Minden honnan elkésik? Rágja a körmét? Dohányzik? Válasszon ki egyet közülük, és dolgozzon azon, hogy leszokjon róla.


Forrás: lifehack.org

Jóapó
Önmagadra Figyelj!

Jobb Új Évet Kívánok!
Ami teljesülhet is:
Gyakran téveszmékben élünk, ami képzavar persze,
de magyarázóan szemléltető.
Ám a nagy(nak kikiáltott) emberek megkapó mondásaival is vigyázni kell:
"... majd jön, akit keresek, ... ha akar."
Azt a saját életében önmagára jellemzően mondta,
vajon általánosítható? Csak várni kell???
"Annyira akartam a lényeget, hogy kiugrott a kezeim közül,"
Vajon mi volt az az ugráló lényeg, és mi a te életed lényege?
" s a nagy kapkodásban elfelejtettem, hogy valójában én mit akarok, ... én ki vagyok."
Na ezen én kiakadok!
Ezt nem lehet elfelejteni, maximum ha lényegtelent hajszolok!
Meditációval, azaz
mélyen önmagamból-másoktól megismert értékekből merítő gondolkodással módszeresen kiejthető minden felszínesen zaklató napi-heti-időszakos gond,
és
megmarad a lényeged igazi vágya hosszútávra,
HA
képes vagy egységes élet-szemléletet kiérlelni (?),
egységben látni a világot (!)
hamis rávetítések nélkül, amit folyton rá(d)locsolnak mindenfelöl.
Akkor!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges

ShareThis

TÁRSKERESŐK IGAZI ÚJ KAPCSOLATOK - TITOK VONZÁS TÖRVÉNYE
-->